Gebitsverzorging

Voedingsadvies

TES

Gebitsverzorging

Gebitsverzorging is mijn basis. Ik ben opgeleid als paardendierenarts en ben sinds 2014 ook gecertificeerd gebitsverzorger bij de NVVGP, ofwel paardentandarts. Vanuit mijn vak, maar vooral vanuit paardenwelzijn, ben ik groot voorstander van preventieve mondzorg: door jaarlijks te controleren, kun je sneller constateren of er een disbalans ontstaat.

Met relatief kleine ingrepen kan ik de balans dan herstellen, zodat snijtanden, kiezen en kaakgewrichten weer zo natuurlijk mogelijk op elkaar inwerken. Hiermee voorkom je grotere problemen op langere termijn en het paard zal zijn voer optimaal vermalen en dus benutten.

Behandeling bij mij op de praktijk

Paard staat rustig in de behandelbox

Controle altijd gratis

Indien nodig direct behandelen

Snel werkende sedatie met injectie in bloedbaan

Eventueel lokale verdoving bij pijnlijke plek

Nauwkeurig werken dankzij elektrische apparatuur

Voedingsadvies

Niet alleen voor topsportpaarden maar ook voor opgroeiende paarden, overgewicht, problemen met hoefbevangenheid. Of de minder voor de hand liggende symptomen: een paard dat vaak koliek heeft, slecht ontspant, natte mest heeft, explosief gedrag vertoont onder het zadel of singelnijd.

Ik kijk als dierenarts, gebitsverzorger én ervaringsdeskundige met je mee naar wat mogelijk en haal baar is. Het liefst op basis van een ruwvoeranalyse, maar ook zonder laboratorium kunnen we een behandelplan maken. Hier kijken we naar:

Neurologisch onderzoek

TES is een apart vakgebied waar ik door mijn vader bij betrokken ben geraakt, en waar ik dit jaar op hoop te promoveren na vijf jaar onderzoek en publicaties bij de Universiteit van Gent. Kort gezegd hebben we onder de naam Equine Diagnostics een diagnose apparaat ontwikkeld waarmee we kunnen onderzoeken of een paard met coördinatie problemen (ataxie), geleidingsproblemen heeft in het ruggenmerg . Inmiddels blijkt dit een waardevolle aanvullende test te zijn in het neurologisch onderzoek waarvoor we hem nu ook met regelmaat gebruiken bij patiënten.

Ameland

Elk jaar kom ik een aantal keer op Ameland, waar ik nog wel aan huis behandel. Houd mijn social media in de gaten voor nieuwe data of whatsapp me als ik je moet inplannen op de eerstvolgende gelegenheid.

Lezingen

Vanuit mijn rol als PhD-onderzoeker heb ik een aantal keer lezingen gehouden voor vakspecialisten. Daarnaast geef ik presentaties, live of online, voor paardenhouders over voeding of het gebit. Neem vroegtijdig contact met me op als je ook zoiets wilt inplannen.

Gebruik gerust Whatsapp:

(06) 41 31 35 82

Stuur een e-mail

 

Geopend:

Ma – vrij: 8:00 – 18:00 uur

Tergracht 2a
9091 BG Wyns