Voedingsadvies
Met gerichter voeren haal je meer uit je paard en hij uit het leven 🙂
Goed voeren bepaalt zoveel!
We willen zo goed mogelijk zorgen voor ons paard. We geven eerder teveel dan te weinig. En toch… veel paarden zouden lekkerder in hun vel zitten met kleine aanpassingen.
Precies de balans in ruwvoer, vitaminen en mineralen. Hoeveel suiker zit er in je ruwvoer? Misschien kun je minder krachtvoer geven. Een uitgebalanceerd rantsoen zorgt dat je paard langer meegaat… en beter presteert. Het klinkt als reclamepraat, maar het ís wel zo.
Sinds ik erkend voedingsconsulent ben, kan ik in no-time zorgen voor een optimaal rantsoen voor jouw paard, ook als ik niet jouw paardentandarts ben.
Hoe weet je of je goed voert?
Jonge paarden komen soms veel te schraal uit de opfok. Je ziet het, je weet het, maar je ziet niet hoe je het bijstuurt en of dat noodzakelijk is. Eenmaal volwassen worden ze vaak snel dik, maar anderen blijven juist schraal. Of zijn lastig in het rijden. Zonder aanwijsbare oorzaak.
Of lees het verhaal van de Fries Laura. Ze had twee jaar diarree maar kwam er met goede voeding bovenop. Meten is weten. Dus een quickscan van je ruwvoer, uit het lab, raad ik altijd aan. Maar ook als je daar geen invloed op hebt, maar wel zelf bijvoert met bijvoorbeeld supplementen, kan ik je helpen. Met een gratis leidraad met standaard richtlijnen voor je ruwvoer, bijvoorbeeld.
Voor paarden die te dik worden
Als ze vermageren of te schraal blijven
Weinig energie of werklust
Diarree of sterk wisselende mest
Insuline resistentie PPID
Moeilijk drachtig worden
Gratis leidraad
Waar ik bij kan helpen:
In de praktijk komt een voedingsadviseur pas om de hoek als de dierenarts niets kan vinden. Laat mij nou ook dierenarts zijn… wel zo handig. We lopen alles nog even na, maar ik ga er vanuit dat je zelf al het nodige hebt geprobeerd. Dat je echt wel weet wat je doet. En dat je nu écht wilt doorpakken om het rantsoen van je paard zo voor te schotelen dat je optimaal paardenwelzijn garandeert… en dat je dat ook terugziet aan zijn conditie.
Daarom bied ik je drie pakketten op voedingsgebied:
Pakket A
Online- Online aanvragen
- Vragenlijst per mail
- Video-uitleg om goed te meten
- Toevoegen foto’s en/of filmpje
- schriftelijk advies van mij met verbeterpunten voermanagement en rantsoen
Pakket B
Met ruwvoeranalyse- Online aanvragen
- Vragenlijst en uitleg per mail
- Toevoegen foto’s en filmpje
- Incl quickscan ruwvoermonster t.w.v € 52,50,-
- Bepaalt suiker, eiwit, energie en droge stof.
- Schriftelijk advies van mij op basis van jouw vragenlijst én uitslag laboratorium
- Eventueel controle en wegen van je paard bij mij
- Toelichting van mijn advies
- Na-controle 6 weken
Pakket C
Maatwerk- Online aanvragen
- Vragenlijst per mail
- toevoegen foto’s en/of filpmje
- Inclusief uitgebreid labonderzoek op ruwmonster á € 148,50
- Zie B plus de precieze gehaltes vitaminen en mineralen!
- Eventueel controle en wegen van je paard bij mij
- Schriftelijk advies van mij op basis van bevindingen én uitslag laboratorium
- Na-controle 6 weken
“Onze Friese merrie Laura had twee jaar lang ernstige diarree. Onderzoeken van de dierenarts en de wormenkuren hadden geen effect gehad. Ze viel ook vreselijk af en we kregen haar niet op gewicht. Er waren mensen die dachten dat het nooit meer beter zou worden, maar uiteindelijk kwam ik Sanne tegen. Laura was geen simpele casus… en Sanne’s adviezen werden ook wel eens door andere ‘experts’ onderuit gehaald. Ik besloot door te zetten, met geduld en vertrouwen. En gelukkig is Sanne gemakkelijk bereikbaar, zowel telefonisch als via de app en bent en ze blijft betrokken. Laura heeft de hele zomer op het land gestaan en dat gaat goed. Ik voer haar naast het dieet (bonpard colon, luzerne en hooi), nog een beetje bij voor de spieropbouw. Dat vond ik heel spannend, maar ze doet het er goed op. Ze mest constant echte paardenvijgen. Dat je zo blij kunt worden van poep 🙈. Ze is op gewicht, ontzettend sterk, eigenwijs, een echte merrie, jeugdig (bokkend door de bak) en we zijn helemaal klaar om te starten in de B.”